Ki vagyok én? MI az a TLB?

The Little Bird DesignMáth-Kecskeméti Adél vagyok, a „The little bird design” alapítója. A kreatív vonal mindig jelen volt az életemben, de sokáig nem jutott eszembe ezzel komolyabban foglalkozni. Teljesen más irányba indultam tanulmányaim során, aztán 2016 tavaszán az én életemben is eljött azaz esemény, amiről hajadon lányok mindig is álmodoznak: menyasszony lettem. Ettől kezdve az esküvő megtervezése volt minden gondolatom.

A szervezésben nem a ruha vagy a helyszín volt a legelső a fontossági listán, hanem a meghívó megjelenése. Szerettem volna valami személyeset az esküvőnkre, amivel hozzáadhatok a nagy naphoz. Belevágtam a meghívónk megtervezésébe, amit élveztem, boldoggá tett. A férjemmel közösen fogalmazódott meg bennünk, hogy próbáljuk meg vállalkozás szintjére emelni a „meghívózást”.

2016 októberében elindult az arculattervezés és a meghívó prototípusok gyártása. Már az elején tudtam, hogy a meghívókat egészen a fizikai állapotukig szeretném elkísérni, így nem csak én tervezem, hanem én is kivitelezem őket a nyomtatáson át egészen a borítékok vágásáig/hajtogatásáig, amibe belekerülnek.

Hogyan alkotok?

Kezdetben csak meghívókat készítettem, de termékpalettám folyamatosan bővült egyéb papír kiegészítőkkel (pl.: asztalszám, ültető-menükártya, ültetőrend). Jelenleg nem csak papírral, hanem fával, üveggel és ásvánnyal is dolgozom és 2017-től már kalligráfiával kapcsolatos kéréseket is megvalósítok.

Bár a kézműves szó jelentése sokat hígult az utóbbi években, én még szeretem ezzel a sokat mondó jelzővel leírni a munkáimat. De annál talán, hogy az oldalon található termékek mind nagy odafigyeléssel, kézzel és jó minőségű alapanyagokból készületek fontosabb, hogy sokukat a nulláról hozom létre. Az esküvői ültetőknél vagy akár a karácsonyfadíszeimnél látható fakorongokat például már faág koruk óta ismerem. Nem keveset közülük a családi telkek fáiról vágtuk, és mindet mi szárítottuk és szeleteltük.

Nagyon szeretek minőségi anyagokkal dolgozni, hiszen ha az alapanyagaim minőségiek, az összkép is minőségi. Grafikáim általában kézzel festem, de szeretem az olyan megbízásokat is, ahol a termékeim díszítőeleme nem feltétlenül a grafika, hanem a papír párosítása egyéb anyaggal (pl.: csipkével). Az évek alatt kiforrt a stílusom, a minimál áll hozzám a legközelebb, mivel ennek a vonalnak is megvan a nehézsége, kihívása, hogy ne essen túlzásba az ember a tervezés során.

Így érsz el

Ha már böngészted az oldalon a termékeimet, biztosan feltűnt, hogy nem tudsz direktben, közvetlenül vásárolni nálam. Röviden: itt nincs Tedd a kosárba gomb. Helyette üzeneten keresztül érsz el és adhatod le a rendelésedet, így lesz köztünk valamennyi személyes kapcsolattartás és te is könnyebben kifejtheted, ha valami egyedit szeretnél.